Den tredje alder

I 2013, da jeg blev 65 år, besluttede jeg at forlade arbejdsmarkedet efter mange gode år. Det var ikke et bort-fra-noget, men en glæde over at kunne disponere tiden anderledes. Der var et hav af “skuffe-projekter”, der ventede.

Slægtsforskning

Den første vinter kastede jeg mig over slægtsforskning og fik dokumenteret en væsentlig del af familien i “Legacy“. Det blev til relationer mellem knap to tusind personer. Men det bedste var, at jeg kom i kontakt med familiemedlemmer, jeg ikke havde set eller været sammen med i mange år. Slægtsforskning binder familien sammen.

Hjemstavns forskning

Jeg er født og opvokset i Gjesing, der i 1970’erne blev fuldstændigt opslugt af 6715 Esbjerg Nord. På daværende tidspunkt blev der intet gjort for at bevare de vigtigste minder om den livlige landsby, der blev jævnet med jorden for at give plads til byudviklingen. Jeg har nu været arkiverne igennem for at dokumentere livet i landsbyen fra slutningen af 1700 tallet til 1975. Resultaterne er samlet på en separat hjemmeside blaabjerggaard.dk.

Familieliv

Det er en fantastisk dejlig gave at have en stor familie, når man bliver ældre. Vi har nu 9 børnebørn og den tiende på vej. Det er en glæde for min hustru og mig at kunne aflaste vore travle børn og svigerbørn, når de trænger til en aften alene, eller når der er barn syg eller når et barn skal hentes før institutionen lukker.

Husbyggeri

Jeg er uddannet bygningsingeniør, men var kun i byggebranchen kort tid, da jeg hoppede over i IT-branchen i 1978. I 2014 gik jeg i gang med at modernisere et af vores sommerhuse (Citronhuset), så det i dag fremstår som nyt. Der er godt nok sket meget siden jeg studerede på DTU engeng tilbage i begyndelsen af 1970’erne. Det var en teknisk interessant opgave at sætte sig ind i alle byggereglerne (BR10) og alle kommunens planlove og zone regulativer. Da vi i foråret 2016 købte lejlighed i Vejlesøparken, startede vi med en total ombygning, hvor jeg selv stod for den daglige ledelse at arbejdet.

Historie og Politik

Historie og antropologi har altid interesseret mig, men nu blev det muligt at studere disse emner meget mere intens og se nutidens hændelser i et langt mere integreret og komplekst sammenhæng. Ofte kombineres disse studier med oplevelses-rejser.

Rejser

Skønt at kunne rejse rundt på vores planet og opleve andre kulturer, andre klimazoner, studere kulturelle bygninger, besøge arkæologiske steder, gå til opera og koncerter – og have tid til både forberedelse og efterfølgende refleksion.

Man skal nyde livet, så længe man har det!

Comments are closed.