Andalusien

Frigiliana, den 4. april 2017.

Gade i Frigiliana

Andalusien i Sydspanien er særdeles smuk og allersmukkest her om foråret før sommerens tørke og hedebølger sætter ind.

Vi har været i Spanien mange gange og forsøger hver gang at udvælge et tema for vores rejse. Denne gang var det at besøge de hvide mauriske landsbyer nær den spanske sydkyst og endvidere at få en bedre forståelse af den Mauriske historie og kultur.

Som udgangspunkt boede vi en uge i et 700 år gammelt byhus i den antikke del af Frigiliana. Disse byhuse er næsten ikke til at købe for penge, da de er særdeles eftertragtede. Frigiliana er en “postkort” by, hvor turister kommer i busser for at besøge byen i nogle timer. Men om aftenen er der fredeligt og den lokale stemning står igennem.

Competa er nabobyen, der ligger lidt længere oppe bjergene og virker mere lokal og har også en dejlig og spændende by med en antik Maurisk bymidte.

Acebuchal oppe i bjergkløften har sin helt egen spændende historie.

Mijas og Ronda er særdeles velkendte af de fleste, der har besøgt solkysten

Antequera er ikke en typisk landsby, men har en Maurisk kerne og særdeles interessant nyrestaureret borg, der livligt fortæller om opgøret med Maurerne, da de blev trængt tilbage for ca. 600 år siden.

De hvide byer i Andalusien er en historisk rejse og det kan anbefales at sætte sig ind i de historiske begivenheder forinden.

  • Læs mere om de hvide landsbyer her>>
  • Kort om Maurernes historie her>>
  • Mere om Acebuchal her>>

Jordvejen til Acebuchal

Comments are closed.