Referencer
     
Startside
Esbjerg Hist 1
Holger Willadsen
Kr Bruun
 

Referencer

Informationerne på denne web-side er skabt på grundlag af mange historiske og personlige kilder.

Deres store arbejde med at beskrive Gjesing og dens historie og befolkning værdsættes og respekteres. Uden deres indsats på det rigtige historiske tidspunkt havde det ikke været muligt at afdække Gjesings historie. I dag er Gjesing en del af Esbjerg 6710 Nord. For blot 50 år siden var det en landsby med gårde og marker og nogle få fritliggende huse. Bryndum Kommune havde på daværende tidspunkt under 1.000 indbyggere. De historiske hilder opdeles i:

Historiebøger, der giver en solid baggrundsviden

For at forstå lokalhistorien for Gjesing-området er det nyttigt at forstå de rammebetingelser, som Gjesing borgerne måtte indordne sig under.

Esbjergs historie er ret godt beskrevet i en række bøger, der kan læses på Esbjerg Byhistorisk Museum.  Nogle af disse bøger omhandler lokalområdet længe før Esbjerg blev grundlagt i 1868. Det interessante lokalområde dengang var Skads Herred.

Lokale Bøger, Hæfter og Artikler

Der findes mange interessante udgivelser fra lokale borgere med tilknytning til Gjesing, der gerne ville give deres beretninger videre før det blev for sent. Disse beretninger er hovedsageligt baseret på førstehånds indtryk og mindre på historiske kilder, og har derved et mere personligt præg. 

Personlige Erindringer

Interessante førstehåndsberetninger, der oplevede Blaabjerggaard og Gjesing "Dengang"  

Slægtsbøger

I 1970'erne blev der udarbejdet en del slægtsbøger af bl.a. Slægtshistorisk Institut, Dansk Slægtsforskning i Fredericia og Skandinavisk Slægtsforskning i Bjerringbro.  

 

Officielle Kilder

Kirkebøger, Matrikelkort, Tinglysningsdokumenter og den slags  

Internettet

Dokumentation vedrørende Slægtsforskning og Slægtshistorie, der er tilgængelig på Internettet.

Herunder er Statens Arkiver særdeles anvendelige.