Snoghøj venskabet

Startside

Venskabet fra Snoghøj

I 1942 gik min mor på Snoghøj Gymnastikhøjskole hvor hun fik et nært venskab til tre andre unge piger. Dette udviklede sig til et livslangt venskab mellem de fire familier. Bl.a. skiftedes familierne til at være sommerferieværter for hinanden hvilket også kom til at betyde meget for den næste generation.

Snoghøj Gymnastikhøjskole:

I ly af det smukke Lillebælt finder vi Snoghøj, en lille landsby på Jyllandssiden med udsigt til Fyn over Lillebælt ved den gamle bro fra 1930'erne.

Snoghøj gymnastikhøjskole var i 1930'erne og 1940'erne kvindegymnastikkens højborg, grundlagt og ledet af Jørgine Abildgaard og Anna Krog og inspireret af Elli Bjørkstrin - kvindegymnastikkens grundlægger fra Finland.

Snoghøj gymnastikhøjskole repræsenterede datidens kvindelige værdier - dvs. den fysiologiske sunde, harmoniske, varmtfølende og intelligente Kvinde, der kan tage sig af opgaverne i hjemmet og i samfundet.

Tårnhallen på Snoghøj gymnastikhøjskole symboliserede disse værdier. Der var fire døre: En førte til gymnastiksalen, en anden til foredragssalen, en tredje til kirken og den fjerde til spisesalen. Pigerne på skolen lærte, at alle fire sider hørte med til kvindens liv, og ud fra det ideal tog de hjem og underviste i gymnastik i forsamlingshusene.

Venskabet fra Snoghøj anno 1942 har sin egen hjemmeside