Fethiye i Tyrkiet

Holte, den 16. oktober 2016.

Har man lyst til at sejle rundt mellem de mange små øer i Middelhavets østlige del, så er Fethiye i Tyrkiets sydvestlige hjørne et godt udgangspunkt. På samme måde som den svenske skærgård er fascinerende med den smukke natur mellem de små øer, så er skærgården ved Fethiye smuk og imponerende.

Her i starten af oktober sejlede vi ud fra Fethiye smukke havn og kastede anker ud for nogle af skærgårdens øer og svømmede ind på stranden – kun iført badebukser og gummisko. Derefter kunne vi gå lidt på den stenede strand og op i klipperne. Nogle gange badede vi kun fra skibet, hvor vi kunne springe i det varme turkisblå hav fra forskellige højder afhængigt af, hvor modig man var. Det anbefales at medbringe snorkeludstyr action kamera, så man kan studere og evt. filme de mange smukke fisk. Er man til dykkerture, så vælger man selvfølgelig et af de skibe, der sejler efter skibsvrag på havbunden.

Det meste af tiden sad vi dog på soldækket smurt ind i faktor 30+ og nød udsigten, når styrmanden sejlede meget tæt på klippeøerne. Hovedmåltidet om bord var stegt fisk, der blev skyllet ned med Efes øl.

Men Fethiye har også meget andet at byde på. Havneområdet er imponerende smuk og hyggelig. Fisketorvet er samlingspunktet om aftenen, hvor man køber sit aftensmåltid på fisketorvet og tager den med til en af de mange omkransende restauranter, som derefter tilbereder maden efter kundens ønsker. Et rigtigt spændende koncept for dem, der søger alternative oplevelser.

Lidt syd for Fethiye kan man besøge en forladt græsk by og få en oplevelse af, hvordan grækerne boede side om side med tyrkerne i tiden før første verdenskrig. Ulykkeligvis opstod der i kølvandet på krigen store fjendtligheder mellem befolkningerne, hvor millioner døde eller blev tvangsforflyttede.

Ca. 20 km syd for Fethiye finder vi den blå lagune, der portrætteres som et af de vigtigste symboler i turistbrochurerne. Stedet må opleves, når man er på disse kanter.

Lige nu lider den sydtyrkiske turisme hårdt under fraværet at Vesteuropæere selv om landet er trygt og fredeligt på nær de få områder med politisk uro. Tyrkiet er et meget stort land og geografisk set er det kun få steder, hvor der ikke er fuldstændigt fredeligt. Tyrkerne er et meget venligt og hjælpsomt folkefærd og lige nu bliver vi ekstra godt modtaget og behandlet, når vi besøger dem. Og som følge af de store devalueringer af den Tyrkiske line, så får vi rigtig meget for pengene – langt mere end fx i Spanien, hvor turisterne oplever store prisstigninger som følge af den voldsomt stigende turisme.

Comments are closed.