Grundlovsdag

Holte, den 5. juni 2017.

Dagen til refleksion over den kamp vore forfædre kæmpede for det demokrati, der i dag giver os frihed og velstand. Vi hørte en statsminister, der mindede os om, at friheden og demokratiet ikke er en selvfølgelighed, men noget vi dagligt må værne om. Og det bekymrede statsministeren, at USA for tiden undsiger sig det globale lederskab, for det er de små lande som Danmark, der først kommer i klemme. Vi hørte også en venstrefløjs leder, der ærgrede sig over at flertallet kunne bestemme, for det reducerede hendes indflydelse, selv om hun havde mere ret end flertallet. Jo. Grundlovsdag er tid til refleksion.

Kongens Have med Rosenborg i baggrunden

Men Grundlovsdagen blev også mindet på en anden måde. Vi var mange tusind danskere, der mødte op i Kongens Have til en romantisk aften, hvor over ti af vore ypperste kunstnere mindede os om den danske sangskat. Romantikken henføres især til den første halvdel af 1800 tallet og det var netop i denne periode det danske demokrati blev udtænkt og født.

På billedet til venstre ser vi Det danske Drengekor, der synger “På Sjølunds fagre sletter” af B. S. Ingemann (1816) og melodi af Niels W. Gade (1838).

Per Nielsen, Kåre Norge, Jesper Thilo, Jens Jacob Tychsen (Hr. Weyse), Kim Sjøgren, Githa Nørby, Lone Hertz samt vejrguderne og mange flere bidrog til en uforglemmelig romantisk aften for os Danskere.

Se aftenens program her>>

 

Comments are closed.