Los Leandros Home

Startside Rejseforberedelser Om Lejligheden Torrevieja Udflugter Praktisk Info Fotos Links og Adresser

Ferie eller bolig i Spanien

Mange nordboere rejser hver sommer nogle uger til sydens sol og varme for at sikre en god ferie og slappe af. Frankrig, Italien og Spanien er foretrukne områder for de familier der selv arrangerer deres tur eller ferie. I Spanien er de foretrukne områder Costa del Sol på sydkysten og Costa Blanca og Costa Brava på østkysten.

Los Leandros

For et par år siden lejede vi en dejlig strandlejlighed ved Costa Blanca 40 km. syd for Alicante og 4 km. nord for centrum af Torrevieja. Lejligheden med de tilhørende fællesarealer var lige blive færdigbygget i 2002.

Lejligheden ligger 5 minutters gang fra La Mata stranden der tilhører en af de bedste og mest populære strande på den spanske østkyst. Her kan bades året rundt hvis man er nordboer. Spaniolerne foretrækker at bade i perioden fra Påske til slutningen af oktober.

Fra lejligheden er der en meget flot udsigt over stranden. Ud over en stor lys stue er der to værelser, køkken, entré, badeværelse samt et lille vaske- og tørrerum i forbindelse med køkkenet.

Til lejligheden, der ligger på øverste etage (atico), hører der en stor privat tagterrasse på 55 kvadratmetre hvorfra der er panorama udsigt - et godt sted til solbadning, grill m.v. såfremt man ikke ønsker at slæbe al udstyret ned til stranden.

Er der behov for en hurtig dukkert om morgenen eller når det bliver det bliver for varmt på terrassen eller hvis man bare trænger til at slappe af sammen med ungerne, så er svømmepølen et godt bud. Det er bare at tage elevatoren ned til hoveddøren og så spadsere de sidste 30 metre hen til pølen.

I kælderen er der privat garage med depotrum, så bilen ikke skal stå og blive varm i middagssolen.

Besøgstider

Costa Brava er godt at besøge året rundt. Vinteren er lys og lun. Foråret og efteråret er som en god dansk sommerdag og fra juli til september (Spansk feriesæson) kan der være meget varmt (ca. 30 grader) og fyldt med turister på stranden og i byen, men det er også i denne periode hvor vejret er allermest stabilt. Heldigvis er lejligheden udstyret med klimaanlæg så man kan få sin nattesøvn under normale temperaturforhold.

Ikke længere væk end sommerhuset

Los Leandros lejligheden ved Costa Blanca er i rejsetid ikke meget længere væk end sommerhuset. Fra Kastrup flyves nonstop til Alicante flere gange om ugen. Tager man morgenflyet kl. 7:00 fra Kastrup er man fremme før kl. 12 samme dag. Man bør dog tage en uges ferie som minimum for at slappe af og få tid til de mange feriemuligheder. To til tre uger vil for mange være den ideale besøgsperiode, især hvis der er børn med på ferien.