Polen Rundt

Warszawa, 19. juni 2016.

Min søn, Herluf, bor i Warszawa og har sammen med sin polske hustru to dejlige børn. Disse familiære relationer har betydet, at Polen er vores vigtigste naboland. Vi rejser derned på besøg og på ferie et par gange om året, og familien i Warszawa besøger Danmark hvert år.

I denne uge planlagde vi en biltur til Polen med henblik på at besøge nye steder.

Første ophold var i Potsdam sydvest for Berlin, hvor vi besøgte Sanssouici slottet og den smukke park, der omgiver slottet. Stedet har en historisk betydning for Preussens vej til at blive en Europæisk stormagt.

Næste ophold var Brzeg i det sydvestlige Polen. Her er man virkelig kommet ud i provinsen langt borte fra storbyerne. Vi traf bl.a. et amerikansk ægtepar, der var på vej rundt i Europa på cykel. De havde gennem længere tid gennemført en årlig cykeltur på ca. fire måneder og kunne fortælle meget, som vi andre ikke ser på vores rejser.

Så kom vi til Krakow – den allersmukkeste by i Polen. Jeg har været der tre gange inden for de sidste fem år og kender efterhånden byen rigtig godt. Krakow er den eneste store Polske by, der ikke blev ødelagt under 2. Verdenskrig. Det var Gestapos hovedkvarter under krigen.

Warszawa var vores hovedformål med turen. Her boede vi på det charmerende hotel Regina i centrum af den gamle by. Da vi har været mange gange i Warszawa blev tiden alene brugt til familiesamvær, spadsereture i centrum og i parkerne og social samvær på cafeer og restauranter.

I weekenden kørte vi til den smukke turistby, Kazimiers Dolny, som kan anbefales på det kraftigste. Det er en meget smuk by, der er præget af fortidsminder og mange aktive kunstnere. Der er gallerier og kunstboder overalt. Det er en by, hvor mange polakker holder weekend. Vi boede på et hotel, hvor der lørdag aften blev holdt bryllupsfest med over hundrede gæster. Vi kunne ubemærket observere festen fra en balkon.

På hjemturen besøgte vi den store industriby, Poznan, med det smukke centrum og til sidst havde vi et ophold i Stettin. Fra domkirkens tårn var der en meget flot udsigt over byen omkring floden.

Utroligt hvor meget man kan opleve otte dage.

 

Comments are closed.