Rundrejse på Sicilien

Holte, den 10. december 2022

Albatros har udviklet en ferieform, som min hustru og jeg er blevet meget begejstret for. Konceptet er inspireret af højskolerne, men har ingen tilknytning til de danske højskoler. Sidste gang vi deltog i tilsvarende ferieform var i 2019, hvor vi var 2 uger Athen og Peloponnes i Grækenland. Se beskrivelsen ”På Højskole i Grækenland”.

Ferieformen er en sammensætning af rundrejse og lokalkulturel uddannelse, der placeres i ydersæsonerne på et godt hotel i Sydeuropa. Vejret er ikke altid perfekt, men en evt. regnvejrsdag klares ved at bytte rundt på aktiviteterne inden for guidens dispositionsrammer.

Etna har jævnligt mindre udbrud

På vores aktuelle tur til Sicilien var vi på disse dagsture: Etna og Randazzo, Catania, Tempeldalen i Agrigento, Siracusa, Bjergbyerne hvor Godfather blev optaget, Messina og Villa Romana i Piazza Armerina.

På ”højskolens” hjemmedage var der undervisning i Siciliens historie og kultur, økonomiske og sociale forhold, siciliansk madlavning og sprog – og for mig allervigtigst et større kendskab til mafiaens opståen og udvikling samt en forklaring på, hvorfor mafiaen er særdeles levedygtig og resistent i dag. Endvidere blev der arrangeret adskillige gåture i nærområdet omkring Taormina, hvor vi boede fast i alle 14 dage.

Især har mafiaen i nyere tid penetreret Tyskland og Holland, men ingen europæiske lande går ram forbi. Mafiaen er ikke længere fattige bønder i usselt arbejdstøj, men ”fine forretningsfolk” i jakke og slips, der kreativt flytter rundt på milliarder af euro mellem bankernes konti samtidigt med at de flytter rundt på våben og narkotika og desuden ofte vinder de store EU-udbud, hvor de kan tilbyde priser, som lovlige, skattebetalende firmaer ikke kan matche. Efter at være kommet hjem fra rejsen satte jeg mig 9 timer foran tv’et og genså alle fire DVD’er med Godfather. Denne gang så jeg hele serien i et helt andet lys ud fra en ny forståelse af deres kamp i den amerikanske underverden. Læs også journalisten og forfatteren Morten Beiters bøger og artikler om mafiaens verden.

I vores rejsegruppe var vi en busfuld (38 personer) med en gennemsnitsalder på omkring de 60 år. Mange af os har rejst verden rundt, da vi var yngre, men nu nyder vi at være samme sted hele ferien og i et acceptabelt tempo lære nærområdet at kende. Det samlede tilbudte program er ret omfattende, men man bestemmer selv, hvad man vil deltage i. Jeg deltog fx ikke i avanceret siciliansk madlavning, men læste en bog i stedet.

Jeg har vedhæftet det officielle program for hele opholdet her>>

MVH / CR

Comments are closed.