Singapore igen igen

Singapore, den 5. september 2018.

Australien ligger langt borte fra Danmark og rejsen dertil kan være en prøvelse – især når man er en fedtsyl og rejser på monkey class.

Men så kan man reducere anstrengelserne ved at tage et ophold i Singapore på 3 – 4 dage (Singapore Stopover Holiday) og akklimatisere sig.

Singapore er fantastisk flot og spændende. Byen viser sammen med byer som Hong Kong og Shanghai Fjernøstens formåen. Der er en rigdom og dynamik som vi i Vesten bør have respekt for. Fjernøsten er på fuld fart fremad og i gang med at overhale Vesten på mange måder. Et ophold i Singapore bekræfter det. Singapore og Dubai har mange fællestræk i form af imponerende bygninger, kæmpe indkøbscentre og overflod af rigdom. Men den store forskel er, at Singapore kreeres af kineserne og Dubai køber det hele via deres oliepenge. I modsætning til araberne så udviser kineserne både stor flid og kreativitet.

Denne gang besøgte vi bl.a. Singapores botaniske have, der i sin tid spillede en stor rolle i udviklingen af gummiproduktionen fra træer oprindeligt smuglet ud af Amazon området ved Manaus. Haven, der i dag er optaget på Unesco’s verdensarvsliste, har den mest imponerende samling af orkideer meget smukt sat op. Absolut et besøg værd.

Vi tilbragte også en dag på Sentosa øen, der er en kæmpestor forlystelsespark – ikke så hyggelig som Tivoli, men til gengæld imponerende stor og udfordrende på alle måder. Sentosa var oprindeligt et Britisk militærområde, og efter kapitulationen i 1942 blev Sentosa anvendt af Japanerne som krigsfangelejr. Oprindeligt hed øen Pulau Blakang Mati, og for at fjerne alle de uhyggelige fortidsminder blev øen omdøbt til Sentosa.

Singapore har tre specielle bydele, som er et besøg værd: “Little India”, “Little Arabia” og “China Town”. De tre byområder har sin egen historie. Da Singapore blev grundlagt 1819 af Sir Raffles, da strømmede det til med fremmed arbejdskraft fra alverdens hjørner og for at undgå interne optøjer, så planlagde Sir Raffles de tre ghettoer – og det fungerede. I dag er de lokale kulturer fuldstændigt bevaret i sin skønhed og der er ingen krig og fjendtlighed mellem racerne, der er placeret i tilstrækkelig afstand fra hinanden. Denne politiske realisme kunne vi lære meget af her i Danmark, hvor vi stadigvæk tror på fuld integration af de fremmede kulturer.

Hvad skal man se i Singapore?

Singapore er en fantastisk by og vi bruger Singapore Stopover til at akklimatisere os før vi rejser videre. Singapore Stopover anviser de mest almindelige steder, men for tilbagevendende gæster bør man læse:

https://www.jenreviews.com/best-things-singapore/

 

Comments are closed.