Barndom

CR_1955Jeg blev født på Bakkegaarden syv km. nord for Esbjerg i 1948. Mine forældre havde en mellemstor gård og min far tog mig med overalt – i stalden, på marken, på traktoren, på markedet, til smeden osv.

I 1956 startede jeg på Gjesing Skole, der var en landsbyskole med tre lærere og kakkelovn bagerst i klasselokalet. Vi havde næsten ingen bøger, men mine lærere var fantastisk dygtige til at fortælle om alle fagene, og meget af det kan jeg huske i dag.

CR_1959Efter 5 år i landsbyskolen blev vi samlet på den store centralskole i Bryndum, hvor der var to spor for 6. og 7. klasser efterfulgt af et spor for 8. 9. og et spor for realeksamen. Min senere hustru, Sonja, og jeg gik klasse sammen i “realen”, hvor vi graduerede i 1966.

Som barn hjalp jeg til på gården det meste af den tid, jeg ikke gik i skole. Det var stort set ikke nødvendigt at læse lektier før starten på 1. real. Det var helt normalt, at arbejdet på gården var vigtigere end skolen. Sådan var det også for de fleste af mine kammerater.

I fritiden om aftenen dyrkede vi fodbold, gymnastik og nogle gik til 4H (En organisation for engagerede børn og unge med interesse for natur, dyr, haver og madlavning osv.). Som en af de få fik jeg lov til at gå til svømning på en skole i Esbjerg. Her tog jeg alle skolesvømmemedaljer og mit livredder diplom bragte mig senere en supplerende indtægt i studietiden.

Efter realeksamen i 1966 tog jeg arbejde som landbrugsmedhjælper i Northampton ca. 100 km nord for London. Men efter et par måneder ringede min mor til mig og opfordrede mig til at komme hjem og starte på Esbjerg Statsskole. Skoleinspektøren fra Bryndum Skole havde kontaktet mine forældre og reserveret en plads til mig på gymnasiet og insisterede på at jeg skulle tage mod tilbudet om at blive videreuddannet. Uden denne hændelse havde min karriere sandsynligvis taget en helt anden kurs.

Se næste afsnit om min ungdom her>>

Comments are closed.