Sommerhus

Det meste af sommeren tilbringer vi i det smukke sommerland ved Rørvig i Odsherred.

Min hustru har besøgt “faster Inger” siden starten af 1970’erne og kom til at holde meget af området. I 2004 havde “faster Inger” nået en aldre, hvor hun gerne ville overdrage sommerhuset til næste generation. Det blev min hustru, der købte “Æblehuset“, hvor vi efterfølgende tilbragte mange weekend’er.

Da vore børn fik børn blev sommerhuset et hit, og vi besluttede at købe nabo-sommerhuset for at skaffe mere plads. På den måde kom “Æblehuset” og “Jordbærhuset” til at høre sammen, så vi let kunne være to familier på weekend og sommerferie samtidigt. Et rigtigt godt koncept følte vi.

Familien voksede – og der kom flere børnebørn til, så vi købte endnu et sommerhus lige ved siden af og slog de tre haver sammen til én stor have med boldbane, legehus, trampolin, grill osv. Børnebørnene kaldte huset for “Chokoladehuset”, da det var brunt, men da vi renoverede huset i 2014 – 2015, bliv huset omdøbt til “Citronhuset“.

Vi har nu en tilbagevendende tradition, hvor hele familien samles i juli måned. Børnebørnene leger med hinanden og lærer hinanden godt at kende. Det er en naturlig opgave for os bedsteforældre at samle familien på den måde.

Generationsskifte

I 2018 overdrog/solgte Birthe “Æblehuset” til næste generation – Kim og Louise. Louises forældre gik ind og støttede projektet, så der blev bygget ud og der blev bygget om. Endvidere blev huset malet sort, så nu hedder det “lakridshuset”.

I 2019 købte Herluf grunden ved siden af “lakridshuset” med henblik på at styrke familiens tilknytning til Danmark. Herluf bor sammen med sin familie i Warszawa, men kommer ofte til Danmark, så det er vel helt naturligt at købe et sommerhus her. Det nuværende “pandekagehus” er ikke ret stor, men grunden er på 2 tusind kvadratmeter og giver store fremtidsmuligheder for et drømmesommerhus.

Sommerhusenes placering i forhold til hinanden er vist på tegningen nedenfor.

Sommerhusenes placering i forhold til hinanden

Comments are closed.