Vild Luksus i Skodsborg

Holte, den 1. november 2017.

Udsigt fra værelset

Vi har lige gjort noget, som vi aldrig selv havde fundet på: Et ophold på Kurhotel Skodsborg. Den slags luksus til over fire tusind i døgnet er for meget for en jyde, der er opvokset under trange kår på landet i Vestjylland – lige efter afslutningen af 2. verdenskrig.

Men der var nogen i familien, der fandt på at give os et gavekort til denne luksus, og tak for det. Vi nød opholdet, hvor kurhotellets faciliteter stod til vores rådighed, vores værelse var med altan mod Øresund og restauranternes formåen er anbefalelsesværdig.

Skodsborg hotellet har sin kongelige historie. Kong Frederik den 7. købte landstedet ”Skodsborg” i 1852, og sammen med sin hustru, grevinde Danner, tilbragte han somrene på landstedet, indtil sin død i 1863. Kongen holdt statsråd, møder og tafler i Villa Rex, som blev bygget i 1857. Villa Rex er nyrenoveret, og Statsrådssalen – i dag kaldet Kongesalen – er restaureret i henhold til de oprindelige skitser med farver og indretning, så villaen i dag står, som den gjorde i 1800-tallet.

Læge Carl Ottosen grundlagde Skodsborg Badesanatorium i 1898. Han havde studeret helse og fysioterapi i USA, og sanatoriet blev anerkendt for sin ekspertise på det fysioterapeutiske område samt for sin forebyggende indsats med kurophold og sund levevis. Carl Ottosens ekspertise lever videre i Kurhotel Skodsborg, hvor vi har videreudviklet hans filosofier til nye, effektive behandlinger, der opfylder det moderne menneskes behov for at pleje sig selv, være i god fysisk form og få mest muligt ud af livet.

Se mere om Kurhotel Skodsborg på deres egen hjemmeside.

Comments are closed.