Coronapas & Frifindelse

Holte, den 29. april 2021

I dag kunne jeg downloade mit Coronapas efter anden vaccination. Hvilken dejlig lettelse!

Tak til lægevidenskaben og tak til sundhedssystemet og tak til vores politiker, der stod sammen, da vi som land og borgere blev truet af en dødbringende virus. Hvis hele Danmark havde fået coronapasset på samme dag, så ville der have været en fest på niveau med 5. maj 1945.

Covid-19 blev en kæmpelussing, som vi ikke var forberedt på. Vi troede, at epidemier og pandemier var historiske lidelser, som vi i den oplyste verden havde lagt bag os. Vi havde lært om den spanske syge for hundred år siden, men siden havde vi fået midler til at undgå denne trussel. Senere led vi af tuberkulose, polio, malaria, syfilis, aids og andre alvorlige sygdomme forårsaget af mikroberne. Men også disse var overvundet. Vi var så selvsikre, at vores beredskabsplaner alene bestod af dokumenter og ingen lagre af værnemidler.

Da jeg for to år siden læste “Global Risk Report 2018” fra Davos gruppen (World Economic Forum) og fandt infektionssygdomme blandt Verdens 10 mest alvorlige risici, overraskede det mig en del. Havde vi ikke lagt den slags problemer bag os tænkte jeg?

Siden har jeg bl.a. læst “Den fjerde Rytter” af Jeanette Varberg og “Karma Corona” af Tor Nørretranders og blev klar over, hvordan vi mennesker (homo sapiens) måske har mikroberne som den største fremtidige trussel mod os ud over vores selvdestruktive adfærd ved at reducere planetens balancer.

Vi koncentrerer vores liv i byerne, vi koncentrerer husdyrene og vi rejser verden rundt på 24 timer. Ingen af disse forhold var til stede før den spanske syge, men de er her nu og disse trends forøges fremover. Lægevidenskaben og sundhedsforholdene har været vores stærkeste våben mod disse mikrober gennem de sidste hundred år.

Men vi har endnu en faktor, som kan have katastrofale konsekvenser, og der er vores individuelle ret til at modarbejde de logiske sundhedsanbefalinger og at fornægte vaccinerne. Vores ytringsfrihed tillader at sende konspirationsteorier i værk i et omfang, der både kan true vores sundhed og samfundsøkonomien. Se bare på, hvordan USA og Brasilien kæmper med Covid-19 som følge at en ledelse, der fornægter de videnskabelige anbefalinger.

For mig er coronapasset et adgangskort til friheden efter 14 måneders isolation. Det føles dejligt og jeg er dyb taknemmelig for at være født i et land, hvor vi står sammen og gør det nødvendige, når faren truer os.

 

Comments are closed.