Marmaris i Tyrkiet

Holte, den 30. maj 2018.

Gennem de senere år har vi regelmæssigt kørt rundt i Tyrkiet for at lære mere om dette store land og dets kultur. Tyrkiet har en imponerende fortid som de Osmanniske imperium, der blev grundlagt for over 600 år siden og gik til grunde som imperium under første Verdenskrig. Tyrkiet genopstod som nationalstat i 1923 dygtigt ledet af Atatürk, der i dag hyldes som landsfader.

Denne gang kom turen til Marmaris, der blev grundlagt af grækerne ca. 600 år BC. Marmaris har den perfekte beliggenhed som havneby i en bugt godt beskyttet af et par øer. Bjergskråningerne ned til byen var det perfekte sted at bygge forsvarsværker. Alexander den Store erobrede Marmaris 334 BC. Byens flotte borg, der nu er restaurant, blev genopbygget i 1522 af den Ottomaniske sultan, der var i krig med Rhodos.

Marmaris er Beliggende i den sydvestlige del af Tyrkiet, området er rigt på vegetation og bjergrigt. I dag er Marmaris et yndet rejsemål både for turister og tyrkere, Marmaris er kendt for Tyrkiets riviera med dens marina, og med mange kulturelle og antikke seværdigheder i og omkring Marmaris. Byen er på ca. 30 tusind indbyggere uden turister og er mange gange større, når man tæller hotellernes gæster med.

Den fantastiske havnepromenade, med en af Tyrkiets mest fineste og fornemste marinaer, brugt af rigfolk og godtfolk, med hang til et afslappet liv, med dens utallige træskibe, yachter og lystyachter vidner om en charmerende atmosfære af orientalsk stemning, hvilken går igen i den gamle bydel, nær marinaen hvor der bl.a. handles tøj, krydderier, lædervarer og smykker, er oplevelsesrig, her er der rig mulighed for at spise lokalt. Der er uendelig mange restauranter af enhver art langs den 3 km lange havnepromenade.

Videre mod syd finder man Turunc, som er en lille lokal landsby, her finder man en fantastisk sandstrand med krystalklart vand, Turunc strandpromenade byder på lokale barer og restauranter med en helt unik lokal stemning af Tyrkiet. Vi tilbragte en dag i denne by og kørte også få km. længere sydpå og fandt et paradis af et smukt beliggende hotel (Kumlubükü Yacht Club), der tilsyneladende var forbeholdt de rige tyrkere. Der var hverken russere eller andre støjende turister.

Comments are closed.