Sanur Badeferie

Sanur, den 17. februar 2017.

Efter 4 dages storbyferie i Singapore og 7 dages rundtur på Bali var det godt med en uges badeferie i det dejlige tropiske klima på Balis sydøstkyst. Sanur området har en 6 km. lang badestrand med alle strandferiens faciliteter. Vi boede på “Sagara Village“, der har bungalows direkte ved stranden.

Man tager ikke til Sanur på Bali alene for at nyde en badeferie, men kun i forbindelse med en Rundtur i Indonesien (især Bali, Lombok og Java). Sanur er lige så turistet som badestrandene i Thailand, Malaysia, Cambodia og Vietnam. Men er man på Bali af andre årsager, så er Sanur efter min mening det bedste sted at holde badeferie. Kuta på vestkysten af det sydlige Bali er mere berømt (det var her et diskotek blev bombet i 2002), men efter min mening ødelagt af masseturisme. Især nyrige kinesere har indtaget dette område.

Bliver man træt af at ligge på stranden eller ved pølen, er der rige muligheder for at bruge Sanur som udgangspunkt for dagsudflugter. Vi valgte en snorkeldag på Lembongan øerne 20 km øst for Bali. Der er gode snorkel og dykkersteder selv om der efter min mening kommer lidt for mange gæster. Højdepunktet var Manta Bay, hvor man kommer meget tæt på de 3 meter store, men fredelige (sagde guiden) rokker-fisk.

En dag tog vi den lokale taxa til Kuta på vestsiden af Bali og besøgte Mads Langes gravsted og mindesmærket over den katastrofale og harmfulde bombning af diskoteket i 2002. Ellers gik vi rundt i byen og oplevede stedet. Kuta har en fantastisk god strand for surfere idet havbunden får bølgerne til at rejse sig præcist som en surfer drømmer om.

For 50 år siden var området en sump, men så begyndte surferne og hippierne at tage stranden i brug. Strandene blev plastret til med primitive backpacker hoteller og turisterne elskede stedet. Så gik der kapitalisme i det hele og i dag er der store hoteller på stranden, kæmpe indkøbscentre med mærkevarer, tusinder af boder med billig ragelse og millioner af turister. Ikke noget for mig! Men Kuta-besøget ville jeg nødigt have været foruden.

Jeg har skrevet en dagbog over hele Bali-turen. Den kan ses her>> (login kræves).

Kontakt evt. web-redaktøren for at få adgang.

Comments are closed.