Velkommen Alexander

Holte, den 12. juni 2020.

Velkommen til lille Alexander. Han blev født på Grundlovsdag – tre uger før vi havde forventet. Dagen før havde min datter og hendes mand lånt svigerfars bil for at køre en tur. Om eftermiddagen ringede de til mig og spurgte om jeg kunne gætte, hvor de var. Min hustru og jeg var i sommerhuset, så jeg gættede på, at de ville besøge os. Men nej, “Vi er i Hillerød”. I slotshaven? Ved bådhuset, hvor I blev gift sidste år i maj?. På slottet? gættede jeg for tredje gang. Nej, på hospitalet grinede min datter. Det var den 4. juni om eftermiddagen.

Lidt over midnat – klokken 1:40 tikkede der en sms ind på telefonen fra Alexanders far: “Kæreste familie. Kl. 00:08 kom Alexander til verden. Han er 49 cm, 2.690 gram og så fin. Det var en hurtig fødsel, som forløb godt. Hendes mor var så sej, og vi er så lykkelige. Kærlig hilsen fra Alexanders far”.

Morfar holder mig

Alexander blev på Hillerød Hospital sammen med sine forældre nogle dage. På grund af covid-19 havde familien isoleret sig i ugerne forinden. Da de kom hjem måtte de også være forsigtige. Vi fire bedsteforældre besøgte dem på femtedagen, hvilket var en dejlig oplevelse.

Efter en uge fik jeg en sms fra Alexander med teksten:

“Kære familie og venner

I dag er jeg en uge gammel. Min første uge i verden har været spændende og fyldt med kærlighed fra mine forældre – og jer.

Jeg har været indlagt på Hillerød Hospital hos de søde damer, som har hjulpet mig og mine forældre, særligt min mor. Det er fordi jeg er født lidt for tidligt. Det ville lige være sikker på at mine gulsot-tal og amning var helt i orden før vi blev sendt hjem.

Nu er jeg endeligt kommet hjem og vores lille familie er på vej ind i nogle gode rutiner, hvilket er vigtigt for mig her i starten af mit liv. Mor og far er trætte men lykkeligt. Jeg er meget taknemmelig for alle jeres søde beskeder til mig, mor og far. Det varmer, hver og én.

Mor og far har oprettet en postkasse til mig, hvor i gerne må sende en lille hilsen, billeder eller video, hvis I har lyst. Så kan jeg få glæde af alle jeres hilsner, når jeg bliver større. Jeg glæder mig fortsat til at møde jer – især når jeg bliver lidt større. Lige nu har jeg nok udfordringer med min far og mor. 

Kærlig hilsen, Alexander”

 

Comments are closed.