Visit The Gambia

Holte, den 15. marts 2019.

Gambia kort fra Britannica

På den Vestafrikanske kyst ligger det dejlige land Gambia, som for alvor blev et populært rejsemål i 1980’erne. Sammen med min familie har jeg selv besøgt Gambia adskillige gange frem til 2002, hvor de politiske forhold blev for ustabile til turisme. Selv Spies rejser, der var førende på Gambia-rejser, lukke ned for denne destination.

Ved en tilfældighed opdagede jeg sidste år, at Spies igen markedsførte Gambia som turistmål. Ju-hu – Den onde diktator var blevet tvunget væk fra magten og Gambia havde nu atter en folkevalgt præsident.

Rejsen blev købt og turen planlagt i detaljer. Af nostalgiske hensyn valgte vi en af de hoteller (Kombo Beach), som jeg tidligere havde boet på, og jeg kontaktede en af mine gamle venner fra Gambia, og fik hende til at finde en privat guide med bil. Spies har mange gode ture på destinationen, men disse ture havde jeg tidligere været på, da de blev udbudt via “The Gambia Experience” tilbage i 1990’erne.

Ture i Gambia

Vi blev anvist en meget dygtig og sympatisk professional guide, Lamin, der stod til vores disposition nærmest døgnet rundt. For ham var vi gode kunder og vores besøg gav ham en solid indtægt denne måned. Vekselkursen for de Gambianske dalasis er urimelig lav, så vi gav gode drikkepenge for den gode service, som vi blev budt alle steder. Generelt er Gambianerne usædvanlig venlige og gæstfrie.

Det var dejligt at gense de gamle steder og møde Gambianerne igen. Det meste ligner sig selv, da den tidligere præsident udplyndrede landet og befolkningen og satte dermed udviklingen i stå. Men lige nu er Gambia i en rivende udvikling, da mange rige Gambianer er vendt hjem med deres formuer, som nu investeres hjemlandet. Desværre er den nye regering ret svag og giver for megen plads til ny kapitalismens eksplosive og ukontrollerede vækst. Infrastrukturen følger ikke med og naturen betaler prisen. Vores Gambianske paradis er ved at blive plastret til på samme måde som Solkysten i 1980’erne. Så vil du opleve de Gambia, som vi kender fra tidligere, så er det sidste chance nu.

Læs mere om Gambia her>>

Se også en videofilm fra 1995, som jeg har digitaliseret og lagt på YouTube.

Kombo Beach Hotel i Gambia

Comments are closed.